fbpx

BLOG

Heb jij tijd om ziek te zijn?

Heb jij tijd om ziek te zijn

Ik voelde zooo met haar mee!

Mijn vriendin appte me dat ze middenin de hectiek van werk en de voorbereiding van de naderende vliegvakantie met haar gezin, ziek was geworden! Met nog minder dan een week te gaan…

Een aantal dagen voor ze zouden vertrekken, appte ik haar hoe het met haar ging en of ze niet in de stress zat om het naderende vertrek en alles wat er nog moest gebeuren. 

“Beter” zei ze. “Nog wel flink verkouden en het gevoel van spaghetti benen. Maar ik ben dankbaar want ik ervaar rust. Ik had me blijkbaar al zo goed voorbereid op de vakantie dat ik gewoon tijd over had om ziek te zijn!”

"...ik had gewoon tijd over had om ziek te zijn!"

Wow… Stiekem gloeide mijn hartje een klein beetje van trots omdat ik weet dat ze enthousiast gebruikster is van mijn Power Pack.
 
Tegelijk vroeg ik me af: 

Heb ik dat eigenlijk ook? 
Is mijn weekplanning flu-proof? 
Zelfs zonder dat ik op vakantie ga?
 

TESTCASE

Ik hoefde niet lang op antwoord te wachten want al snel kreeg ik een testcase: onze zoon kwam thuis met een virus en voor ik het wist, was de een na de ander aan het spugen enzooo…
 

En ja, dit is óók mama life: kindjes die spugen, schone pyjama aan, bed verschonen, uitspoelen, wassen, ophangen (ik mis mijn droger!!!), vouwen. Repeat.

 
Alhoewel ik niet echt (understatement!!! 🙊) in de wieg gelegd ben voor verpleegster, beweegt medelijden toch altijd weer mijn moederhart als ik onze kleintjes (dan lijken ze in hun kwetsbaarheid ineens een stuk kleiner, heb jij dat ook?) en verschoon ik met liefde het bed, zelfs al is het middenin de nacht en vaker dan één keer.
 
Toen de griepstorm eenmaal tot bedaren was gekomen en ik na drie doorwaakte nachten weer een nacht had doorgeslapen, keek ik terug. Drie. Dagen. Lang! had ik weinig tot niet in mijn planner kunnen kijken of werken… nu pakte ik hem erbij.
 

Oh my… Dit had ik niet verwacht! 

Mijn planning van de afgelopen dagen bestuderend, verwachtte ik half en half een complete chaos maar kwam ik met een schok tot de conclusie: I didn’t skip a beat!
 
Oftewel: alle echt noodzakelijke dingen had ik (zij het op de automatische piloot) gewoon kunnen doen, al was het een fractie van het werk wat ik normaliter doe op een doordeweekse dag.
 

Door aan het begin van mijn week zó intentioneel te werk te plannen, had ik automatisch die dingen gedaan die er echt moesten gebeuren en was al het andere gewoon door gegaan. Ook zonder mij!

Mijn 3 Gouden Tips voor tijden van crisis (+ 4 Bonus planning tips!)

#1 First things first: take care of you.

Dan heb ik het niet over mondkapjes en geen knuffels geven, maar wel over zelfzorg:
 • Ga minstens één uur eerder naar bed dan normaal: je weet niet wat de nacht je brengt.
 • Hoeven de kinderen niks te eten? Zorg dan toch dat jij je veggies binnenkrijgt. Zit er niet veel meer in dan een diepvries pizza? Gooi er dan een snelle salade naast! Bijvoorbeeld deze krachtpatser!
  – handjevol spinazieblaadjes,
  – (kalamata 😋) olijven
  – handje pecannootjes
  – rode uiringen
  – wat olijfolie en balsamicoazijn
  BAM! Lekker en een booster voor je eigen gezondheid!
 • Zet je wekker een (half) uur eerder dan normaal. Verloopt je nacht wel OK, dan kun je de brainspace aan het begin van de volgende dag goed gebruiken voor een rustig ontbijt, . Verloopt je nacht alles behalve relaxed, verzet je hem gewoon naar de normale tijd. You need sleep, hun!
 • Ga af en toe even naar buiten (ja, zelfs als het regent) enz.

#2 Update stakeholders

Haha, dat klinkt officieel 🤪, maar komt hierop neer: laat je baas/opdrachtgever/klanten, maar ook bv ouders, zussen, vrienden of bijv. buren of de schoonmaakster even weten dat jullie in de lappenmand zitten. Zo kunnen ze daarmee rekening houden en evt. verwachtingen bijstellen. Mocht je op een bepaald moment hulp nodig hebben, dan is de drempel om dit te vragen ook een stuk lager!
 
En wie weet is er wel iemand die zelf aanbiedt om een boodschap te doen of een warme maaltijd voor jullie te maken!
 

#3 Plan je week relaxed

Niemand neemt zich voor om ziek te worden, dat zijn dingen die gewoon kunnen gebeuren, waar je niet heel veel aan kunt doen. 

Waar je wel iets aan kunt doen, is dat je jouw week (iedere week!) zo plant dat:

 1. Je exact weet wat je wanneer moet doen. No brainer, right? Mooi, lees dan nummer 2. en 3. even door 😉
 2. Alleen die prioriteiten (≠ to do’s!) plant, die echt verschil maken voor jou(w komende week/maand/jaar)
 3. Cut the crap & keep the gold: met andere woorden, geen eindeloze opsomming van je to do’s please!! Wees kritisch en durf te schrappen of te parkeren! Zelf doe ik dit wekelijks tijdens mijn Brain Detox.
 4. Je planning “lege” ruimte over heeft: mijn never 100 rule, binnenkort meer hierover!
 

Denk je nu: “Wooooow, sister! Je gaat te snel, en hoe doe ik dat dan allemaal wel?” Dan is de Relaxed Plannen Power Pack voor jou!

In deze Power Pack krijg je zowel de planners als de tools die je nodig hebt om jouw leven wat relaxter in te richten: week na week! Maand na maand! 

Nu tijdelijk van 67 euro, voor maar 17 euro!

Download hem snel via deze link >>

Yes, je bent er bijna!

Waar kan ik de link naar toesturen?