Tools & Tips

Welkom in de wondere wereld van tools en tips! Want jongens, wat is het fijn als het allemaal wat makkelijker kan. Dit zijn de tools die ik gebruik om mijn business te stroomlijnen en te automatiseren. 

Van de meeste tools zijn de basisvarianten zelfs gewoon GRATIS en meer dan voldoende om mee uit de voeten te kunnen! Superfijn dus want jij zit niet te wachten op het zoveelste abonnement.

Canva

Ok, no brainer maar ik noem hem toch maar even. Canva is mijn easy-to-use ontwerp tool voor alles wat maar visueel is. Van logo’s tot visuals voor social media tot kleurige werkborden en planningen voor de kindjes. Hoe tof is dat?! Met de sjablonen kun je zo aan de slag, ook als je weinig of geen ontwerp ervaring hebt.

Mailblue

Deze tool draait op basis van ActiveCampaign maar is volledig in het Nederlands en MailBlue heeft zelfs een Nederlandse servicedesk. Wel zo fijn! De functionaliteiten zijn legio en als je de basisvideo’s gevolgd hebt, is het gebruik appeltje, eitje. Ook heel handig: je kunt het 14 dagen proberen! 

Mailchimp

Wil je toch liever een gratis emailmarketing tool en vind je het niet erg om branded (logo van Mailchimp onder in je mailings) nieuwsbrieven te versturen? Dan is Mailchimp ook prima om mee aan de slag te gaan. Het is een intuitieve tool dus zeker als starter erg fijn!

Asana

Hands down dé fijnste projectmanagement tool! En geloof me, ik heb er een heleboel geprobeerd. Ik gebruik nog steeds de gratis versie van Asana, dus helemaal prima! Deze tool biedt zoveel meer dan je bij tools als Trello of Monday krijgt. 

Clockify

Simpel en efficiënt. Ook deze tool gebruik ik nog steeds in de gratis variant. Heel fijn en overzichtelijk en je kunt aangeven of tijd “billable” is of niet. Billable gebruik je dus voor klantenwerk en non-billable voor als je je eigen uren wil bijhouden.

Dropbox

Superfijn in de gratis variant en je kunt extra capaciteit krijgen door mensen in je netwerk uit te nodigen, heel fijn! I.v.m. klantenwerk voor fotografen (lees: veel capaciteit nodig!) heb ik inmiddels de betaalde variant, maar voor 10 euro per maand, vind ik dat helemaal prima.

Jortt

Makkelijk op te zetten en heel fijn dashboard met overzicht van je cijfers. Alle koppelingen zijn makkelijk te maken waardoor je behoorlijk wat kan automatiseren. Did someone say “Tijd besparen”? Yup! Dat is echt snel gedaan met deze handige tool! Alles centraal en overzichtelijk en aangifte doen wordt een eitje!

Metricool

Tussen alle verschillende opties die er zijn, kreeg ik deze aangereikt van iemand. En eerlijk: zelfs in de gratis variant is het een fijne tool! 
Je hebt iets minder opties als het om bijvoorbeeld hashtags gaat maar verder een prima gratis tool voor als je maar 1 account hoeft te plannen.

IQHashtags

Wat gebruik ik dan wel voor hashtags? Nou deze fijne tool! In de gratis variant kun je al super veel, zoals je profiel analyseren, banned hashtags checken, collecties van hashtags aanmaken met daarachter per hashtag de data van gebruik, likes enz. Klinkt allemaal supertech maar deze tool is erg intuitief gebouwd en het scheelt mij bakken met tijd! Zelfs in de betaalde variant (ik beheer meerdere profielen) dus meer dan zijn geld waard. 

En daarbij, sinds ik deze gebruik is mijn aantal views door hashtags meer dan verdubbeld! Hoe fijn is dat! Hashtags zijn nou eenmaal een fijne manier om je doelgroep te bereiken.