fbpx

BLOG

Lief zijn voor je brein: hoe doe je dat?

Zeg, hoe lief ben jij voor je brein?

Ons brein heeft het aardig te verduren namelijk: mama zijn met alle verzoeken die je zo door de dag krijgt en moet beantwoorden 😉 Je eigen gedachten die je natuurlijk ook hebt, klantenvragen beantwoorden. Er moet op een dag behoorlijk wat gedacht, besloten, verzonnen, omgedacht enz. worden.

Alle balletjes hooghouden

Ik vergelijk dat vele denken op verschillende gebieden tegelijk, wel eens met een pingpongwedstrijd. Zo voelt het althans. Sommige dagen moet je van alles voor iedereen zijn en wordt er een flink beroep gedaan op je creativiteit om alle balletjes hoog te houden.

Herken je die dagen bij jezelf? Aan het einde van de dag ben je moe, uitgeblust en als je in de spiegel kijkt, zie je zo’n wazige blik naar je terug staren.

Not good.

Maar je wil zo graag!
De perfecte moeder zijn (nou ja, nagenoeg dan)
Die liefdevolle vrouw zijn
De succesvolle ondernemer
De happy Instagram mama

We willen te veel

Dat wil zeggen: we willen vaak te veel tegelijk. Als je eens analyseert waaruit je dag bestaat, zal je zien dat er vaste elementen zijn, zoals zorg voor je gezin, huishoudelijke taken, zorg voor jezelf en je partner enz.

Daarnaast hebben we nog van alles en nog wat aan andere taken die we gedaan willen krijgen. The list of jobs is endless! Je to do lijst lijkt alleen maar langer te worden en je switcht van taak naar taak om maar zoveel mogelijk af te kunnen vinken.

Word jij al moe bij de gedachte? Ik wel.

Het moment dat ik vastloop, is dit het eerste wat ik mij afvraag: wil ik niet gewoon te veel tegelijk?

Want hoe fijn het ook is om goed voor je gezin te zorgen, een beetje zelfliefde en zelfzorg doet soms wonderen! Dus alsjeblieft, wees lief voor je brein en probeer niet iedere dag alles tegelijk te doen en te zijn.

Voor alles is een tijd

Wanneer je een goede en relaxte planning maakt voor jouw leven deze week en je taken batcht in tijdblokken, zal je merken dat je de tijd die je beschikbaar hebt veel relaxter kunt benutten. Zelfs al is het maar een uurtje tussendoor werken aan je bedrijf, je kunt veel effectiever zijn dan wanneer je een hele dag verschillende soorten taken achter elkaar aan het doen bent.

Je brein houdt ervan als het dezelfde soort taken achter elkaar kan doen en sterker nog: want als je dit doet, kom je makkelijk in een flow.

Het gevoel van fietsen met de wind in de rug: het kost allemaal niet zoveel moeite!

 

Uitdaging: wanneer jij je week gaat plannen, kijk dan eens welke soortgelijke taken je samen kunt voegen in een tijdblok.

Denk bijvoorbeeld aan administratieve taken, klantenwerk, social media planning enz.

Denk jij nu: “Hmmm… dat klinkt goed” en maak jij het jezelf graag makkelijk? 

Download dan nu mijn gratis Mom Boss Content Workflows: super handige checklists die je helpen om iedere keer weer in de flow te komen als het gaat om het maken van je content. 


Yes, doe mij die maar! >

Yes, je bent er bijna!

Waar kan ik de link naar toesturen?